...Forumda İyi vakit Geçirmek dileği İle...

...:::KÜLTÜREL FORUM:::...

Join the forum, it's quick and easy

...Forumda İyi vakit Geçirmek dileği İle...

...:::KÜLTÜREL FORUM:::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Php Nedir Ne İşe Yarar?

 :: Programlama :: PHP

Aşağa gitmek

Php Nedir Ne İşe Yarar? Empty Php Nedir Ne İşe Yarar?

Mesaj tarafından Muhammed-i Paz Kas. 14, 2010 7:37 am

Paylaş / KaydetE-postaFavorilere ekleFacebookDeliciousGoogle BookmarksMySpaceYahoo BuzzStumbleUponBeboWordPressOrkutEvernoteStumpediaPosterousMSDNExpressionTipdPlurkYahoo MessengerMozillacaTypePad PostMixxTechnorati FavoritesCiteULikeHemidemiInstapaperXerpiWinkBibSonomyTailrankKledyMeneameBookmarks.frNewsVineFriendFeedPingProtopage BookmarksFavesWebnewsPushaSlashdotAllvoicesImera BrazilLinkaGoGounalogDiglogTumblrCurrentSpurlOneviewSimpyBuddyMarksViadeoWistsBackflipSiteJotDZoneHyvesBitty BrowserSymbaloo FeedsFolkdNewsTrustPrintFriendlyTuentiGoogle GmailHotmail TwitterDiggGoogle BuzzRedditMessengerYahoo BookmarksMister-WongGoogle ReaderXINGNetvibes ShareStrandsDailyMeTechNetArtoSmakNewsAIMIdenti.caBlogger PostBox.netNetlogShoutwireJumptagsFunPPhoneFavsNetvouzDiigoBlogMarksStartAidKhabbrYoolinkTechnotizieMultiplyPlaxo PulseSquidooBlinklistYiGGSegnaloYouMobFarkJamespotTwiddlaMindBodyGreenHuggNowPublicLiveJournalHelloTxtYampleLinkatopiaLinkedInAsk.com MyStuffMapleConnoteaMyLinkVaultSphinnCare2 NewsSphereGabbrTagzaVodPodAmazon Wish ListRead It LaterEmailYahoo MailAOL Mail
İnternet yada başka program üzerinden gönder:Any email Sunucu AddToAny

KaraSancak| fikrimin zikri |AnaSayfaİletişimMay

20Php Nedir Ne İşe Yarar?
Php Paylaş Yorum Ekle Zamanında dersimizpc.com için yazdım bu dersleri ama orası devam etmiyecek gibi o yüzden burdan yayınlıyorum.

İlk dersimizde PHP’ye giriş yapmak yerine PHP’nin ne olduğu ve ne işe yaradığını anlamanız sizin için daha yararlı olucaktır. PHP Rasmus Lerdrof adlı bir programcının eseridir (1994). Bir grup tarafından değil de sadece bu şahıs tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Tabi daha sonra birçok kişi tarafından da geliştirilmiş ve günümüzdeki halini almıştır (Ben bu satırları yazarken 5.3.2 sürümü) .

PHP Ne İşe Yarar?
PHP web için tasarlanmış bir dildir. Web sayfalarınızda PHP ile;

•Uzun süren işlemlerinizi basit kodlarla kısa sürede yapabilir
•Sunucu ziyaretçi ilişkisi kurabilir(bknz: forum sistemleri vs.)
•Her bir içerik için tek tek Html sayfa hazırlamak yerine bilgileri veritabanından alabilir (bknz: İçerik yönetim sistemleri)
ve internet üzerinde yapmak istediğiniz bir çok fantezinizi gerçekleştirebilirsiniz .

Neden Php Öğrenmeliyim?
Şu an aklınıza neden PHP öğrenmeliyim zaten bedava forum sistemleri, içerik yönetim sistemleri mevcut diyebilirsiniz. Eğer böyle düşünüyorsunuz yazının geri kalanını okumanıza gerek yok. Size son bir iyilik olarak bedava forum sistemi için SMF’yi bedava içerik yönetim sistemi için ise WordPress ve Joomlayı önerebiliriz. Tabi bunları kullanmaya başladığınızda kendi eklentilerinizi , temalarınızı ve kendinize özgü düzenlemelerinizi yapmak isterseniz tekrar PHP’nin kollarına atlamanız gerekebilir. O yüzden şahsi tavsiyem devam etmenizdir. Fazla bilgi göz çıkarmaz hele vaktiniz varsa .

PHP Nasıl çalışır?
PHP yorumlayıcısı bulunan serverlarda çalışır. Genellikle bu serverlarda PHP gibi açık kaynak kodlu olan linux kuruludur. Tabi eklentilerle Windows serverlarda da çalışabilir. Eğer PHP’yi bir serverda değil de kendi bilgisayarınızda çalıştırmak istiyorsanız Xampp adlı programı önerebilirim. Bu programla bilgisayarınızda bir çok PHP fonksiyonunu çalıştırabilirsiniz. Ama bir servera ait özellikleri kullanmak isteyen fonksiyonlar hariç. Mesela mail() fonksiyonu gibi… Bu fonksiyonları kullanırken bedava PHP destekli alan veren siteleri kullanabilirsiniz.
Program için çok kısa bir kullanım açıklaması yapmak gerekirse; kuruyorsunuz, daha sonra çalıştırıyorsunuz, daha sonra da çalıştırmak istediğiniz PHP dosyanızı Xampp’ın kurulu olduğu dizinde ki “htdocs” klasörüne atıp tarayıcınıza localhost yazıp dosyaya ulaşıyorsunuz (yada http://127.0.0.1/ ). Easyphp ile Mysql veritabanı yönetim sistemi de bilgisayarınıza kurulur. Bunun yönetim bölümüne de (ki ona phpmyadmin deniyor) http://localhost/phpmyadmin adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak da istediğiniz yere Xampp’ın sağ altta bulunan ikonuna sağ tıklayıp açılan menüden istediğiniz yeri seçerek de ulaşabilirsiniz .

Neden PHP?
Aslında bu sorunun cevabını ben de tam olarak bilmiyorum. Ama kendisi çok sevimlidir ve en büyük rakibi olan Asp’nin Microsoft’a ait olması beni Asp’den uzaklaştırdı ve PHP ile dost yaptı (Teşekkürler Microsoft ). Şaka bir yana kendisi ;

•Hızlıdır
•Kolay öğrenilir
•Kolay öğretilir
•Kolay kullanılır
•Maliyet düşüktür (bkn: php ücretsiz + bknz: $Windowsserverlerinfiyati>$Linuxserverlarinfiyati)
•Özgür bir harekettir ve açık kaynaklıdır
•Bir çok veritabanına bağlanabilir…….(yani devamı var ama yazmaya gerek yok siz anladınız)
Yazımı PHP ile “Merhaba dünyalı biz dostuz” yazarak bitirmek istiyorum. Aslında her dilde yeni başlayanlara “Merhaba Dünya”(“Hello World”) yazdırılır ama biz programlamayı ve programcıyı tam olarak anlatması adına “Merhaba dünyalı biz dostuz”‘u seçtik. Bu arada merak etmeyin her yazıyı böyle bitirmiycem . Bu ilk olduğu için böyle yapıyorum . Hadi yazalım…

Muhammed-i
Muhammed-i
(C) Administrator
(C) Administrator

Başarı Puanı Başarı Puanı : 1

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 157
Peylaşım Gücü Peylaşım Gücü : 484

Lakap Lakap : Muhammed-i
Nerden Nerden : Kültürel Forum
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/11/10
Uzmanlık Alanları Uzmanlık Alanları : A.Yazar

http://bilgidershanesi.blogspot.com/

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 :: Programlama :: PHP

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz